Fiberavbrott

Fiberavbrott

2015-08-21

11:30 Allt är nu igång sedan i natt, full fart på allt. Om man inte kommer ut på nätet, testa att starta om din dator och trådlösa router i första hand, fungerar inte det så starta även om mediaomvandlaren. Låt sladden ligga ute en minut innan du pluggar in igen så den hinner nollställa sig. Löser det inte sig så får du kontakta din tjänsteleverantörs support i vanlig ordning så eskalerar de till iTUX vid behov.

 

2015-08-20

18:10 Centrala utrustningen startades om strax efter 15. Man har nu vid middagstid uppnått full fart på systemet. Det som händer nu är att alla skall “kopplas” ihop mot centrala nätet (sker automatiskt) och det tar ett tag. De flesta kommer att komma igång under kvällen, resten kommer att vara klara till imorgon bitti. För att skynda på kan man testa att koppla bort trådlös router och koppla sig direkt mot mediaomvandlaren, så kan det gå igång direkt.

 

15:00 Uppdatering: Cirka 500 kunder är fortfarande utan förbindelse, samt internet kan fortfarande upplevas som långsamt för resterande (vilket även kan ge problem med IP-TV).

Man felsöker utrustning centralt för tillfället.

 

 

09:00 22.30 igår började trafiken komma igång. Vid midnatt var reparationsarbetet klart, dock är nätet långsamt pga hög belastning när allt skall starta om. Vissa upplever att tjänsterna inte kommit igång ännu, det kan bero på att nätet är väldigt långsamt just nu. Under torsdagen kommer man för säkerhets skull kolla all utrustning i bodarna så att inget hängt sig.

Uppdateringar kommer löpande under dagen.

 

2015-08-19

Tele2s fiber som förbinder Vellinge med Malmö har ett avbrott sedan tidigt onsdag morgon. Felet har blivit lokaliserat vid 11-tiden och reparationer påbörjats. Beräknas enligt Tele2 vara klart cirka klockan 22 ikväll.